2 år med Visma.net ERP - vår reise opp i skyen

2 år med Visma.net ERP - vår reise opp i skyen

Etter 2 år med Visma.net ERP har vi i Vitari bygget opp mye kompetanse på løsningen og ikke minst; hvordan den skal implementeres for å sikre suksess. Fra én konsulent på deltid er vi nå blitt 8 konsulenter som utelukkende jobber med Visma.net. Teamleder Magnus Reintz forteller litt om reisen.

Førstemann ut


Eller rettere sagt: første dame! Christine Svela var Vitari sin første Visma.net-konsulent. Etter mange år med Visma Global i ryggsekken gikk hun løs på en idrettsklubb og et transportfirma med dødsforakt. Det gikk katastrofalt dårlig og veldig bra på en gang. Læringskurven var bratt både for Christine og for Visma, som hadde solgt inn løsningen. Ingen ante hva systemet kunne gjøre eller hvem idealkunden egentlig var. Hvem passer egentlig Visma.net ERP for? Idrett og transportbransje kunne da umulig dekkes av samme løsning? Med tiden skulle vi lære at bransje kanskje er den minst viktige faktoren… men mer om det en annen gang.

Visma.net-teamet


Det første året var Christine ganske alene der ute i skyen. Kompetansen hos Visma var begrenset og systemet hadde noen barnesykdommer. Etterhvert ble jeg med på laget og Visma.net-teamet var en realitet. Vi fikk to nye kunder som begge ønsket å flytte sine transaksjoner opp i skyen. Den ene flytter penger, den andre flytter møbler og interiørartikler. Visma.net Financials og Logistics var et soleklart valg, men plutselig måtte vi integrere Visma.net med andre systemer!

Jord møter sky


Det hjelper ikke å ha et av verdens mest avanserte skybaserte ERP-systemer når programmene rundt ligger på jorda. Både hos pengeflytterne og møbelflytterne oppstår transaksjonene i andre systemer og det ville være litt flaut å be kunden om å taste inn den samme informasjonen to steder; #automatisering og #digitalisering er gode buzzwords og Visma.net skal jo være riktig våpen 😉

I Vitari er vi veldig heldige; ikke bare er vi Great Place to Work, men vi har også vår egen utviklingsavdeling. It’s the best. It’s great. It’s huuuge! Robert Wessel og Christian Thorset var kjapt på saken og sørget for at milliontransaksjonene kunne gå rett inn i Visma.net Financials med høy presisjon og null tasting. Takket være tredjeparter som er tidlig på’n kunne møblene selges på Norges Varemesse og for første gang var ordreblokka historie! Håndscannere bippet seg gjennom varene i utstillingen og salgsordrene dukket opp i Visma.net Logistics helt automagisk. Da snakker vi om systemer som gir tid!

Nye konsulenter


Selv om Christine og jeg hadde det fint med Visma.net-duopolet vårt, visste vi at teamet måtte vokse hvis vi skulle klare å levere mere sky ut til et sultent marked. Det var på tide å ansette flere konsulenter, men vent nå litt; Visma.net-konsulenter vokser ikke akkurat på trær?

Alle sa vi var gale. “Ansette uerfarne, nyutdannede mennesker? Som konsulenter!? Næ-hæi, det holder ikke!” Mens de andre valgte å omskolere erfarne konsulenter og la dem jobbe 10-20% med Visma.net, valgte vi i Vitari å gå “all in”.

2016 går kanskje inn i historien som et år med mange dårlige beslutninger (sa noen presidentvalg?), men jeg tør påstå at Vitari sin beslutning om å kjøre et trainee-program på Visma.net, var tidenes smarteste valg! Jeg anbefaler deg å lese mer om trainee-programmet; det har gått så bra at vi starter et nytt allerede til høsten.

Flere nye kunder
Kjært barn osv… Cloud ERP, skybasert forretninssystem, Regnskap i nettleseren… Vi nærmer oss 20 fornøyde bedrifter på Visma.net ERP. Det har vært litt av en reise for vår del. Vi har selvfølgelig lært oss programvaren, men vi har også lært at Visma.net er bygget fra bunnen av for fremtidens bedrifter. Det er ikke lagt opp til gammeldagse, manuelle rutiner – her skal alt #automatiseres og #digitaliseres.

Du kan lese mer om dette og hva som skal til for å lykkes med implementeringen – om en ukes tid.