Fra Trainee til Konsulent

Fra Trainee til Konsulent

Etter seks måneder er nå traineeperioden ved veis ende. Slutten av en periode fylt med læring, utfordringer, nye relasjoner og ansvar. Hør hva de ansatte i Vitari synes om oss traineer.

Vi har blitt kurset, styrt prosjekter og holdt presentasjoner. Vi traineer sitter igjen med mange inntrykk og erfaringer. Det er ingen tvil om at perioden har vært en suksess fra vårt ståsted!

Men hva syns våre kollegaer? Har traineene klart å løsrive seg fra skolebenkens trygge rammer? Har de innfridd forventingene? Vi har spurt noen heldige vitarianere om de ønsker å dele sine inntrykk med oss. Og, i ekte Vitariånd, stilte alle opp!

Asle Sjørbotten, Administrerende direktør


Vi fikk gleden av å ønske 4 nyutdannede og flotte unge mennesker velkommen til Vitari i september 2016. Gjennom traineeperioden har de tilført selskapet ny kompetanse, positivitet og pågangsmot.[read more=”Les mer” less=”Les mindre”] De har tatt tak i nye oppgaver med stor entusiasme og sett muligheter i alle utfordringer, enten det har dreid seg om produktopplæring, strategiarbeid eller sentralbordtjeneste. De har også glidd godt inn i miljøet og vært positive bidragsytere til vårt «sosiale liv». Erfarne konsulenter i Vitari har gitt påfyll til traineene, men de selv har så visst gitt påfyll til oss som har vært en stund. Årets kull har vært veldig bra, og vi kan nå presentere 4 nye kompetente Visma.net rådgivere for kundene våre.[/read]

Christine Svela, Rådgiver Visma.net

 

Etter et par år så godt som alene i «Visma.net teamet», fikk jeg 1. september 2016 4 nye, flotte kollegaer i traineene; Eric, Magnus, Amanda og Karoline. Og vipps, så var jeg med i Vitaris yngste team- De har jobbet med prosjekter og hatt kundekontakt fra første måned.[read more=”Les mer” less=”Les mindre”] Og alle fire har allerede i et par måneder nå holdt i et par kundecaser hver. Jeg er intet annet enn imponert over mye de har lært seg i løpet av disse fem månedene, og hvor godt de har håndtert kundecasene sine! De imponerer virkelig med sine bidrag for Vitari, både internt og eksternt!

En liten periode ble det naturlig nok intensivt med spørsmål, men de har også måttet lære seg en del nytt som jeg ikke har vært borti tidligere. Dermed har jeg endelig fått noen gode og lærerike sparringspartnere i Visma.net-systemet, noe jeg har savnet. Å ansette fire traineer til Visma.net teamet, var et lurt trekk av Vitari. Jeg trives svært godt med dem![/read]

Nils Berg-Jensen, Rådgiver Salg

 

I forbindelse med oppbygging av kompetanse rundt Visma.net valgte Vitari i 2016 å ansette fire trainee’er og 1. september ble vi presentert for Amanda, Eric, Magnus og Karoline.

CV-ene viste betydelig utdanning gjennomført på kort tid.[read more=”Les mer” less=”Les mindre”] Og erfaring fra “gammeldagse” økonomisystemer manglet de nesten totalt. Som utgangspunkt for å sette seg inn i Visma.net virket dette som et perfekt utgangspunkt. Vi ville helt slippe kommentarer som at “hvorfor kan vi ikke gjøre det sånn? Det er jo standard i “alle” andre systemer!”

Nå, etter et halvt år, må vi gi headhunterne rett; de hadde funnet veldig godt kvalifiserte kandidater til oss. Og det gjelder ikke først og fremst deres faglige kompetanse selv om den har vist seg å være svært relevant for oss. Nei, det aller viktigste er den sosiale kompetanse de har. De omgås kolleger med et smil og de deltar i kundemøter med den riktige blandingen av ydmykhet og selvtillit. Til og med gamle gubber klarer de å håndtere på en måte som både er respektfull, men også til tider litt utfordrende. Et eksempel på det siste er Erics gjentatt oppfordringer om å få dette blogginnlegget ferdig.

Fra 1. mars er de fire fast ansatt hos oss som rådgivere. Heldigvis er det ikke bare vi som er fornøyd med trainee-perioden. De har også funnet seg til rette hos oss og sett at vi tross alt er en sammensveiset gjeng som jobber i et flott selskap. Sammen med resten av Vitari vil de sikre at vi kan fortsette å være en av Europas beste arbeidsplasser samtidig som vi er Vismas dyktigste partner.


Her er vi nettopp ferdige med vår første sertifisering.