Oppsummering og reaksjoner fra Vitari Brukerforum i Oslo

Oppsummering og reaksjoner fra Vitari Brukerforum i Oslo

Mandag 10. november arrangerte Vitari brukerforum på Thon Hotel Opera. Dagens stikkord var effektivitet, automatisering og produktivitetsløft. Her følger en oppsummering av dagen, samt reaksjoner fra deltagerne.

Norge AS er nødt til å heve produktiviteten for å kunne opprettholde levestandard, og både Vitari og Visma oppfordrer også sine kunde til å ta grep. En god måte å effektivisere på er gjennom automatisering.

– Fremtidens lønnsarbeidere vil arbeide med helautomatiserte prosesser. Deres jobb vil gå ut på å sette opp automatiseringene, og håndtere avvik, sier Vismas konsernsjef Øystein Moan under åpningssesjonen.

Administrerende direktør i Vitari, Asle Sjørbotten, bruker også sin åpningstale til å mane Vitaris kunder til effektivisering og økt produktivitet.

 

Slutt på papirkvittering

Hvem er det som har sluttet å ta vare på papirkvitteringen? Øystein Moan kikker ut i salen etter hender i været. Fra 1. juli i år var det ikke lenger et krav om å ta vare på papirkvittering, det betyr at man kan ta bilde av kvittering og kaste dem. Marit Abrahamsen, regnskapsansvarlig i Klassekampen, rekker opp hånden.

– Vi har ikke rukket å bli kvitt dem helt enda, men vi blir kvitt dem snart. Vi er i gang med en digitaliseringsprosess, forteller hun.

 

Mange spørsmål rundt A-ordningen

A-ordning - KopiI tillegg til produktrelaterte sesjoner, var det også mange tema-sesjoner. En populær sesjon var den om A-ordningen. Systemkonsulentene Annika Haugvik og Berit Bekken fra Vitari gav gode tips om hvordan man kunne forberede seg, og det strømmet på med spørsmål fra salen.

– Mitt beste tips er å starte med å rydde i alle registrene man han, sier Haugvik.

Hun anbefaler lønnsarbeidere å starte nå, for i januar får mange dårlig tid.


Latter og tom inboks

Det var også sesjoner som ikke gikk direkte på produkter og fag. Standup-komiker og relasjonsterapeut Dora Thorhallsdottir skapte latter i salen, og hadde samtidig mange gode poenger rundt hvordan vi bedre kan forholde oss til andre.

– Si heller «Jeg» i stedet for Du», «Man» og «Vi» i møte med andre, særlig når et møte potensielt kan utvikle seg til en konflikt. Snakk ut fra hvordan du selv føler, ikke hvordan du tror og mener andre føler eller bør føle, er blant hennes beste tips.

Morten P. Rødvik i ProduktivNorge AS oppfordrer deg til å rydde inboxen slik at den blir helt tom. Dette skal gjøres ved å legge e-postene i ulike mapper straks man mottar dem. E-poster som ikke krever oppfølging legger han rett i en mappe han kaller «arkiv».

 

Vitari satser spesielt på fire bransjer

– Vi har kunder innenfor alle bransjer, men vi har likevel bestemt oss for fire bransjer vi skal bli ekstra gode på: regnskapsbyrå, service, logistikk og byggevare, forteller daglig leder i Vitari Asle Sjørbotten i sitt åpningsinnlegg.

Razwan Moghal er regnskapsfører i et nystartet regnskapsbyrå, og er glad for at dette er en bransje Vitari satser på.

Jeg har lært veldig mye i dag. Spesielt synes jeg det er interessant med de nettbaserte tjenestene som vi som regnskapsbyrå kan tilby kundene våre, forteller han på slutten av dagen.

Siden de startet har tiden gått med til nødvendige gjøremål. De har derfor fått liten tid til å tenke strategi.

– Derfor er det så fint med en dag som denne. Her får jeg inspirasjon til strategiarbeidet, og kan oppdatere meg på hvilke løsninger som finnes, sier Moghal.

Og han har en klar idé om hva strategien til byrået blir.

– Vi ønsker å være et moderne byrå som tenker digitalt. Vi ønsker å selge kundene pakkeløsninger, og er derfor svært interessert i selvbetjeningsløsningene som Vitari tilbyr, sier han.

 

Fornøyde deltakere

– Jeg er veldig fornøyd med dagen. Jeg har fått mye nyttig informasjon jeg skal hjem og tenke over, sier Moghal. Og de andre vi snakker med er også fornøyd med dagens input.

– Dagen i dag har vært veldig nyttig. Jeg har likt tips og triks spesielt godt, sier Marit Abrahamsen.

Har dere mere fokus på effektivisering nå, i forhold til tidligere?

– Vi har et jevnt fokus på hvordan vi kan effektivisere, og bytter ut løsninger som ikke passer oss lenger. Jeg vil nok ikke si at vi har et større fokus på det nå enn før, men det burde vi kanskje ha, sier Abrahamsen