På topp-10 over Norges beste arbeidsplasser

På topp-10 over Norges beste arbeidsplasser


PRESSEMELDING (Oslo 19.3.2014) I sterk konkurranse med mange bedrifter har Asker-selskapet Vitari i kategorien mellomstore bedrifter tatt en solid 9. plass i Great Place to Works kåring over Norges beste arbeidsplasser. Dermed er en stor milepæl nådd i selskapets mangeårige arbeid med å skape Norges beste arbeidsplass.

Selskapet har hatt en solid vekst fra oppstarten i 2002 med god bunnlinje og et arbeidsmiljø preget av lav gjennomtrekk. Suksessfaktor nr 1 har hele tiden vært å bygge en god kultur for personlig utvikling og felles resultatoppnåelse. En drøm for selskapet og dets medarbeidere er å skape «verdens beste arbeidsplass». Derfor valgte Vitari i 2011 å innlede et samarbeid med organisasjonen Great Place to Work Insitute.

– Kampen om de beste folkene i Norge er beinhard. Spesielt for en utpreget kunnskapsbedrift som Vitari. Derfor bestemt vi oss for å legge opp et strategisk løp for å skape en enda mer robust bedriftskultur, sier Asle Sjørbotten, adm. dir. i Vitari.

Omfattende metodeverk

Et viktig grep var å delta i organisasjonen Great Place to Work Institutes prestisjetunge kartlegging og premiering av norske arbeidsplasser. Gjennom dette samarbeidet fikk Vitari mer innsikt – et kart å gå etter – i hvordan de burde jobbe videre. Spesielt nyttig var det å bli kjent med Great Place to Works mange studier av forskjellige typer arbeidsplasser, samt det systematiske metodearbeidet som kreves for å oppnå konkrete resultater.

Sjørbotten forteller at gode arbeidsplasser har noen tydelige kjennetegn, men at det er viktig at både medarbeider- og ledelsesperspektivet tilfredsstilles.

– Som ansatt er det særdeles viktig at du har tillit til dem du jobber med, at du er stolt over arbeidet ditt og at du føler felleskap med dine kollegaer. Som bedriftsleder er det viktig at du når bedriftens organisatoriske mål, for eksempel gjennom at de ansatte yter sitt absolutt beste. Dette oppnår du kun gjennom at de ansatte føler at de jobber godt sammen, og i et miljø preget av tillit og gjensidig respekt.

Evaluert på fem områder

Gjennom enkelte grep kan deler av dette oppnås, men langt mer utfordrende er det å lykkes på alle områder slik at du skaper en større en helhet, mener Sjørbotten.

– Først når du lykkes på alle plan skaper du en organisasjonskultur som vedvarer. Da får du en kultur som er robust nok til også å tåle tøffe tider, for eksempel hvis oppsigelser eller permitteringer truer.

En viktig forutsetning for å kunne delta i konkurransen Great Place to Work er at bedriften må være innstilt på å åpne seg – skape en kultur for ærlige og direkte tilbakemeldinger. Vitari har blitt målt og evaluert på områdene troverdighet, respekt, rettferdighet, stolthet og fellesskap. For en bedriftsleder kan det å overlate til eksterne krefter en evaluering av disse områdene føles skummelt, hvor du legger hodet på blokka og ikke helt vet hvordan dette går, innrømmer Sjørbotten.

Er det gap mellom virkelighetsforståelsen?

– Hvor stor er forskjellen mellom min og mine ansattes virkelighetsforståelse for eksempel? Er jeg en god leder og har de ansatte det så bra som jeg føler de har det? Og greier vi å skape den bedriftskulturen som må til for at de ansatte skal få utvikle seg – eller er dette noe vi i ledelsen bare tror. Å få direkte og ærlige svar er som å kaste seg ut på dypt vann, men samtidig så ønsket vi å sende tydelige signaler om at vi tar bedriftskultur skikkelig på alvor. Å skape en god arbeidsplass skal ikke bare være noe vi snakker om, det er noe vi ønsker å gjennomføre.

Heldigvis har denne evalueringen gått bra og er også grunnen til at Vitari allerede på tredje forsøket kommer på topp 10-listen i konkurranse med flere hundre bedrifter.

For mer informasjon:

Asle Sjørbotten
Adm. dir. Vitari
Mobil 415 31 710, Asle.Sjorbotten@vitari.no

Om Vitari
Vitari AS er Visma Software Certified Platinum Partner, og en av landets største Visma-forhandlere med til sammen over 75 medarbeidere. Både i 2011 og i 2012 ble Vitari kåret til årets Visma partner. Vitari er etablert på 8 steder rundt om i landet med hovedkontor i Asker. For mer informasjon: www.vitari.no