Tre kunder om Visma.net (2013)

På årets Brukerforum fikk deltakerne presentert Vismas store nettsky-satsning, Visma.net, som per i dag omfatter tjenestene Financials og SuperOffice CRM. Vi spurte tre av deltakerne om hva de tenker om løsningen.

Jens Erik Fodstad, Logistikkhuset


Kjente du til Visma.net fra før?
Ja, jeg fikk løsningen presentert på et Visma-seminar i september og det høres spennende ut. Man hører jo så mye om skyen i disse dager, og fremtiden er utvilsomt ulike fellesplattformer som oppgraderes og vedlikeholdes sentralt.

Er dette aktuelt for din virksomhet?
Vi jobber innenfor logistikkområdet, som mangler i dagens versjon av Visma.net, så per i dag er ikke dette aktuelt for oss. Men vi følger spent med utviklingen og ser frem til det Visma kaller «bølge tre», da løsninger innenfor blant annet logistikk skal være klare. En annen fordel med å starte litt senere, er at da tror jeg mange av barnesykdommene er avdekket og fjernet, slik at vi kan gå rett inn på en optimal løsning.

Når regner du med å være i gang?
Når bølge tre kommer er vi usikre på, men jeg vil anslå at det nok tar et par år før vi har gode nok løsninger i skyen innenfor logistikkområdet. Det vi er mest usikre på i forhold til slike nettskyløsninger, er hvordan lokal skreddersøm skal håndteres når oppgraderingen av systemene skjer sentralt. Dette må løses på en god måte. Ikke minst gjelder det for oss som har flere spesialtilpasninger ute hos kundene. Men alt i alt er jeg svært positiv til skyen, og jeg tror vi vil se mange nisjeprogrammer.

 

Anne Kjerstin Rogstad, Summit Holding


Hva tenker du om Visma.net?
Jeg tviler på at vi tar i bruk Visma.net med det første.

Hvorfor det?
Det ser litt fjernt og skremmende ut, synes jeg. Litt annerledes. På en annen side benytter vi oss i dag av noen nettbaserte løsninger, eksempelvis Visma Travel, som gir oss online tilgang uavhengig av hvor vi befinner oss. Således er dette kanskje ikke så fjernt for oss.

Så dere er kanskje på gli likevel?
Joda, men det er vel slik med nye ting, at de ofte er lett å skyve på – se an utviklingen litt. Da slipper du i hvert fall de verste barnesykdommene. Uansett så ble jeg veldig beroliget da representanten fra Visma la stor vekt på at de fortsatt skal ha fullt fokus på å utvikle de systemene vi bruker i dag.

 

Tomm Samodee, NOROFFICE


Hadde du hørt om Visma.net før dagens seanse?
Nei jeg hadde ikke det, men det høres spennende ut.

Hva er det som gjør skyløsningen så spennende?
Jeg liker ny teknologi og smarte løsninger som det er mulig å logge seg på fra ulike lokasjoner. Ulempen er vel da at du alltid må være tilgjengelig.

Tror du at dere kommer til å ta i bruk Visma.net?
Jeg tror absolutt Visma.net er noe vi vil se nærmere på, men på litt lengre sikt siden vi jobber på andre plattformer enn de som ble presentert i dag. I dag bruker vi Visma Business som fundament, som igjen er integrert med noen mindre løsninger, så jeg føler at vi per i dag ikke har kommet så langt at det naturlig å bruke skyen.