Tror på mindre svinn

Det er bare å gå på å lære seg noe nytt, for dette tror jeg blir bra, sier innkjøpssjef Are Pettersen i Byggtorget Mehamn.

Butikkene har vært såkalt pilotbruker og har rukket å gjøre seg erfaringer med deler av løsningen. Mehamn-butikken har ikke benyttet kassaløsningen til nå, men den ser lovende ut i følge innkjøpssjefen.

– Ja, kasseløsningen virker veldig lett å forstå i forhold til det vi har i dag, og jeg spent på hvordan det blir når vi får mer erfaring med helheten, sier han.

Særlig søkefunksjonene skaper forventninger.

– Her er det store forbedringer. Søkefunksjonen ser ut til å være kraftig og god, slik at vi raskt skal kunne finne det vi er ute etter, forteller Pettersen.

Han har også rukket å få et inntrykk av håndterminalene og hvordan de fungerer direkte med kjernesystemet. – De trådløse terminalene som følger med her, med toveis direkte kontakt med Visma Business gjør blant annet at vi kan rette feilprisinger der og da, mens du står ved butikkhylla, sier Pettersen. Han har også forhåpninger til å kunne redusere svinn ved at alle registreringer gjøres fortløpende.