Vitari er stolte av å være Miljøfyrtårn

Vitari er stolte av å være Miljøfyrtårn

Vi går All In!

Vitari tar miljøansvar i praksis, og er nå sertifisert Miljøfyrtårn. Vi sparer ikke bare miljø, men også kostnader relatert til avfallshåndtering, energi, logistikk og transport. Med Miljøfyrtårn får vi tilgang til nettbaserte verktøy for miljøarbeidet, slik at vi kan jobbe systematisk med miljøtiltak i hverdagen. Satsningen har blitt satt i system, og vi har fått mer miljøbevisste ansatte.

Vitari sitt eget «Miljøfyrtårn», Christine Svela, har lenge vært opptatt av å ta miljøansvar. Hun er til stor inspirasjon for oss andre ansatte, og har et brennende engasjement for miljø og samfunn. Hun velger å ta sykkelen i istedenfor bilen, både til jobb og til kundemøter, og hun sikrer også at alle rundt seg følger opp miljøsatsingen. Vi har snakket litt nærmere med Christine om dette fokuset:

Hvorfor ønsket Vitari å bli Miljøfyrtårnsertifisert?


Vi har en drøm om at Vitari skal bli den mest miljøvennlige kontorbedriften i Asker kommune. For å realisere dette var vi nødt til å ta noen grep. Miljøfyrtårn ble et naturlig valg på veien for å starte dette arbeidet.

Hvordan har prosessen vært?


Den har vært både intens, lærerik og inspirerende. Vi fikk engasjert en dyktig konsulent, som bistod og veiledet oss igjennom hele den 3 mnd. lange prosessen. Jeg ble oppnevnt som prosjektleder internt, og delegerte ansvarsområder ut til 5 andre hos oss.

Vi valgte å sette full fart, holde full fokus hele veien og gjennomføre raskt. Og dette medførte at vi klarte å bli sertifisert innen korteste tid, noe vi er veldig fornøyd og stolte av!

Hva vil fokuset bli fremover?


Nå som vi har blitt sertifisert ønsker vi å ta dette enda et hakk videre, og involvere samtlige ansatte. Vi har planlagt å kjøre en intern spørreundersøkelse for å identifisere hva som motiverer den enkelte ansatte, for deretter å tilrettelegge så langt det lar seg gjøre etter de ønsker som dukker opp. Vi har allerede diskutert mange fine alternativer, deriblant el-kjøretøy (både sykkel og bil), oppfordring til samkjøring, ta øko-kjøringskurs osv. Det positive er at mange også uoppfordret kommer med ideer til meg, så vi har tydelig klart å spre et felles engasjement i bedriften.

Det blir spennende å se hvor lang tid det tar for Vitari å bli den mest miljøvennlige kontorbedriften i Asker. Vitari gir seg ikke før de har realisert sine mål, og vi ønsker å skape en positiv effekt for miljøet! Følg oss på denne reisen!