Vitari feirer 15 år

Vitari feirer 15 år

For 15 år siden ble Vitari stiftet, da flere ansatte kjøpte opp egne arbeidsplasser. Les historien og se bilder fra feiringen.

Det gikk fort for seg i 2002 da 20 av dagens ansatte bestemte seg for å bli gründere. Onsdag 24. april 2002 ble det annonsert at selskapet de jobbet i, Itworks, hadde gått konkurs. Men den ene avdelingen i Itworks, den som solgte Visma programvare og konsulenttjenester, var ikke klare til å legge ned arbeidet. I løpet av få dager fikk de ordnet en avtale hvor de fikk kjøpt sine egne arbeidsplasser, En navnekonkurranse ble holdt, og navnet ble “Vitari”. Mandag 29. april 2002 var de klare til å stifte selskapet som i dag er den største Visma partneren.
– Den dagen satt jeg inne hos Visma og fylte ut papirene til Brønnøysund, forteller Arve Inge Hoggen.
Et nytt selskap var skapt. Alle i avdelingen fra Itworks fikk tilbud om både jobb og eierskap i Vitari. De fleste takket ja til begge deler.
– Det skjedde mye på få dager. Det var hektiske og lange dager, men samtidig var vi veldig motiverte, forteller Hoggen.
historien om Vitari
Dette er et bilde av salgssjef Hoggen og adm. dir. Asle Sjørbotten for 15 år siden, da de startet Vitari.

 

Fokus på bedriftskultur


Strategien for å bygge et godt selskap, var å fokusere på bedriftskultur. I bransjen var det vanlig med individuelle bonuser, men i Vitari satset vi på belønninger i fellesskap. Vi skulle ikke konkurrere, men jobbe i team og hjelpe hverandre. Sammen skulle vi skape et lønnsomt selskap og en god arbeidsplass.
– Vi merket en holdningsendring hos alle fra Itworks til Vitari. Hver gang telefonen ringte, selv om det var etter arbeidstid, kastet vi oss over den for å ta den. Vi var så veldig motiverte for å skape en suksessfull bedrift, forteller Hoggen.
Fokuset på trivsel og bedriftskultur har vært noe Vitari har hatt med seg hele veien. Derfor har vi blitt kåret til en av Norges beste arbeidsplasser flere år på rad.
Forfatter Peter Drucker er kjent for sitatet “Kultur spiser strategi til frokost”, og dette sitatet gjengir ledelsen i Vitari ofte når han skal forklare hvorfor bedriftskulturen er så viktig å jobbe med.

 

Kontinuerlig vekst


Vitari hadde en omsetning på 13 millioner kroner i 2002. I 2016 rundet vi 100 millioner. I perioden har vi skapt mange nye arbeidsplasser.
– Femten år senere er vi største Visma partner, har høyest kundetilfredshet i forhold til de vi sammenligner oss med og er kåret til Norges nest beste arbeidsplass, sier en stolt adm. dir, Asle Sjørbotten.

Sist helg var Vitari og samarbeidspartnere på Støtvig Hotel for å feire de første 15 år, og for å se fremover. I årene fremover må vi tenke nytt og enda bedre. Vi skal fortsette den gode reisen!